عنوان: معرفی باریت اردکان: کاربردها و خواص چکیده: باریت یکی از پرکاربردترین مواد صنعتی در جهان است. این سنگ با خواص فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی خاص خود، برای صنایع گوناگونی از جمله معدن، نفت و گاز، پلاستیک، آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد. در این مقاله، به معرفی باریت اردکان و خواص آن پرداخته می شود. 1. مقدمه سنگ باریت یک ترکیب شیمیایی از سولفات باریم (BaSO4) است که در تودههای سنگی یافت میشود. نام این سنگ از نام شهر اردکان در استان یزد، ایران القا شده است. باریت به دلیل خواصی که دارد، عمدتاً برای تبخیراب در صنعت نفت و گاز و در پردهها، رنگها و لعابها در صنعت پلاستیک، سرامیک و آرایشی به کار برده میشود.
.
2. خواص باریت باریت خواص فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی منحصر به فردی دارد که آن را برای کاربردهای صنعتی قابل توجیه میکند. خواص عمده باریت عبارتند از: – جرم مخصوص بالا: باریت دارای جرم مخصوص بالایی است که از آن به عنوان ماده سنگین در بتن و چوب استفاده میشود. – مقاومت در برابر اسید: باریت به خوبی در برابر اسیدها مقاوم است و برای تبخیراب به عنوان ماده محافظ در صنعت نفت و گاز استفاده میشود. – تراکم بالا: این خاصیت باعث شده است که باریت به عنوان پرکننده در رنگها و لعابها در صنایع پلاستیک و سرامیک استفاده شود. – شفافیت پرتوهای X: باریت دارای شفافیت بالایی در مقابل پرتوهای X است که به عنوان مواد محافظ در پرتونگاری پزشکی استفاده میشود.
..
3. کاربردهای باریت باریت در صنایع گوناگونی مانند نفت و گاز، پلاستیک، سرامیک، آرایشی و بهداشتی و معدن و مواد بنایی کاربرد دارد. برخی از کاربردهای باریت عبارتند از: – تبخیراب: باریت به عنوان ماده محافظ در صنعت نفت و گاز برای تبخیراب استفاده میشود. – صنعت نساجی: باریت به عنوان ماده پرکننده و سفیدکننده در رنگها و لعابها استفاده میشود. – پرتونگاری پزشکی: به دلیل شفافیت بالای آن در برابر پرتوهای X، باریت در پرتونگاری پزشکی استفاده میشود. – صنعت پلاستیک: باریت به عنوان پرکننده در تولید لولهها، فرمهای پلاستیکی و ظروف پلاستیکی استفاده میشود.
…
4. نتیجهگیری باریت اردکان با خواص فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی خاص خود، به عنوان یک ماده صنعتی بسیار پرکاربرد شناخته شده است. این سنگ در صنایع گوناگونی مانند نفت و گاز، پلاستیک، سرامیک و آرایشی و بهداشتی بکار میرود. کاربردهای وسیع باریت اردکان و خواص منحصر به فرد آن، آن را به یک منبع با ارزش برای صنایع مختلف تبدیل کرده است.5. منابع: 1. خطاط دهنوی، رضا، “بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی باریت اردکان”، مجله گرانیت و سنگ، شماره ۲۵ (۱۳۹۴). 2. نوروزی، علیرضا، “کاربردهای باریت در صنعت نفت و گاز”، مجله علمی پژوهشی فن آوری های نوین در صنایع نفت و گاز، سال ۳، شماره ۴ (۱۳۹۸). 3. مطیعی، حسین، “باریت اردکان: معرفی و کاربردها”، مجله علمی پژوهشی مهندسی معدن و متالورژی، سال ۱۰، شماره ۳۹ (۱۳۹۵). توجه: تمامی منابع مورد استفاده در این مقاله فقط جهت ارجاع و اطلاع راجع به خواص و کاربردهای باریت اردکان بکار گرفته شدهاند و نویسنده هیچگونه شرکت یا همکاری اقتصادی با نویسندگان مذکور ندارد. مقاله بر پایه اطلاعات عمومی و دانش و تجربه نویسنده تهیه شده است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.